Breakfast Lentil Buns. Flourless (v, gf, lf)

Vegan, gluten-free, flourless, yeast-free, and lactose-free. Amazing, and it works 🙂 One of my favorites that I managed to create 🙂

Ingredients

  • 200g red lentils
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 1/2 tablespoons olive oil
  • 1/2 teaspoon apple cider vinegar or lemon juice
  • 60ml water
  • 20g psyllium husks (not powdered)
  • favorite seeds for sprinkling

Preparation method

  1. Rinse the lentils until the water runs clear. Then cover with water (about 5cm above) and leave for at least 3 hours, preferably overnight.
  2. After the time has passed, drain, rinse, and then place in a high-powered blender.
  3. Preheat the oven (180°C, convection). Line a baking sheet with parchment paper or a mat.
  4. Add all the ingredients except the vinegar and seeds for sprinkling. Blend at very high speed until you get a well-blended mixture.
  5. Finally, add the vinegar and blend again, but only briefly.
  6. Moisten your hands and shape smooth buns, sprinkle with seeds, and place on the baking sheet.
  7. Bake for about 20 minutes until golden brown.

The buns are best right after cooling, but the next day they are also perfect for homemade croutons 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *