Soup with Chickpeas, Leek, and Broccoli (v,gf,lf)

Before you is a flavorful and hearty chickpea, miso, and leek soup. Perfect for the whole family for lunch or dinner.

Ingredients

  • 1 medium-sized leek – white part only
  • 2 large potatoes or 1 sweet potato
  • approx. 400g cooked chickpeas
  • 10 broccoli florets
  • 3 handfuls of parsley
  • 2 tablespoons of white miso paste
  • 3 cloves of garlic
  • 1/2 medium-sized onion
  • 2 liters of vegetable broth or water
  • 1 tablespoon of clarified butter/vegetable oil
  • a bit of fresh lemon juice/lemon slice, chopped parsley, dried tomato seasoning – for serving

Preparation method

  1. Soak all vegetables in water and baking soda (see why >>)
  2. Then finely chop the leek, onion, and garlic.
  3. Rinse the chickpeas in a sieve.
  4. Peel and dice the potatoes.
  5. Put the clarified butter in a large pot and heat it up.
  6. Add the chopped leek and onion. Stir for a few minutes. Then add the garlic and potatoes, and stir again.
  7. In a tall container, place half of the chickpeas, 1 cup of broth, and miso paste, and blend until smooth.
  8. Pour the remaining heated broth into the pot and cook everything for about 15 minutes.
  9. Then pour in the blended chickpeas and cook for about 10 minutes.
  10. Finally, add the fresh broccoli, the rest of the chickpeas, and the chopped parsley. Cook for about 5 minutes.
  11. Serve the soup drizzled with fresh lemon juice, a bit of chopped parsley, and sprinkled with dried tomato seasoning (optional but recommended 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *