Jaglanka z bananem i masłem orzechowym (v,gf)

Szybka, pyszna i pożywna! Jaglanka z domowym masłem orzechowym oraz bananem to świetny poranny zastrzyk energii. Wegańska, bez glutenu i bez laktozy.

Składniki (1 porcja)

  • 2-3 łyżki suchej kaszy jaglanej
  • ok.1 szklanki napoju roślinnego
  • 1 łyżka domowego masła orzechowego
  • 1 dojrzały banan
  • dodatkowo 1 owoc do dekoracji (w zimie polecam mrożone)

Domowe masło orzechowe z orzeszków ziemnych >>

Domowe masło orzechowe z nerkowca >>

Sposób przygotowania

  1. Kasze jaglaną dokładnie wypłukać do uzyskania klarownej wody.
  2. Zalewamy napojem roślinnym (tak aby napój był 1cm powyżej kaszy) i gotujemy ok.5min.
  3. W międzyczasie obieramy banana i widelcem rozgniatamy.
  4. Po ugotowaniu kaszy dodajemy masło orzechowe i rozgnieciony banan.
  5. Dekorujemy owocem.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *