Szybka w przygotowaniu WEGAŃSKA kanapka. Idealna na śniadanie bądź kolację.
Składniki
Przepis na pastę bezjajeczną znajdziesz tutaj >>
- 2 garści świeżego szpinaku
- 3 łyżki ugotowanej cieciorki
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
- 1 łyżka masła wegańskiego (albo zwykłego)
- sok z limonki bądź cytryny
- ulubiony chleb dobrej jakości
Sposób przygotowania
- Przygotowujemy pastę według przepisu>>
- Szpinak myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Skrapiamy sokiem z limonki.
- Na patelni delikatnie rozgrzewamy masło, dodajemy suszony czosnek i cieciorkę. Delikatnie podsmażamy, dosłownie 3min.
- Kromkę chleba smarujemy pastą bezjajeczną, posypujemy świeżym szpinakiem a na wierzch kładziemy ciepłą cieciorkę. Polewamy roztopionym masłem. Smacznego 🙂
Znajdź mnie na:
(Visited 34 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz