Kanapka na ciepło z pastą bezjajeczną, szpinakiem i cieciorką (v,gf,lf)

Szybka w przygotowaniu WEGAŃSKA kanapka. Idealna na śniadanie bądź kolację.

Składniki

Przepis na pastę bezjajeczną znajdziesz tutaj >>

  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 3 łyżki ugotowanej cieciorki
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
  • 1 łyżka masła wegańskiego (albo zwykłego)
  • sok z limonki bądź cytryny
  • ulubiony chleb dobrej jakości

Sposób przygotowania

  1. Przygotowujemy pastę według przepisu>>
  2. Szpinak myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Skrapiamy sokiem z limonki.
  3. Na patelni delikatnie rozgrzewamy masło, dodajemy suszony czosnek i cieciorkę. Delikatnie podsmażamy, dosłownie 3min.
  4. Kromkę chleba smarujemy pastą bezjajeczną, posypujemy świeżym szpinakiem a na wierzch kładziemy ciepłą cieciorkę. Polewamy roztopionym masłem. Smacznego 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *