Wytrawna kanapka z kiszonym burakiem. Zaskocz swoich domowników zdrową alternatywą! Gwarantuję, że kanapkę pokochają również dzieci. 🙂
Kiszonego buraka możesz sama zrobić w domu. Znajdziesz mój przepis tutaj >>
Dodatkowo będzie Ci potrzebna domowa konfitura z fig. Jest genialna! Przepis >>
Składniki (1 szt.):
- 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
- 1 łyżeczka kozi ser śmietanowy
- 1 łyżeczka konfitury z fig
- 3 plasterki kiszonego buraka
- 1 mała garść świeżej rukoli, szpinaku lub roszponki
- szczypta sezamu/czarnuszki (do udekorowania)
Sposób przygotowania:
- Chleb żytni smarujemy w pierwszej kolejności kozim serem śmietanowym.
- Następnie nakładamy konfiturę z fig.
- Dekorujemy rukolą, szpinakiem lub roszponką. Co lubisz – do wyboru 🙂
- Nakładamy kiszonego buraka pokrojonego w plastry.
- Posypujemy sezamem / czarnuszką.
Znajdź mnie na:
(Visited 243 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz