Kanapka z kiszonym burakiem

Wytrawna kanapka z kiszonym burakiem. Zaskocz swoich domowników zdrową alternatywą! Gwarantuję, że kanapkę pokochają również dzieci. 🙂

Kiszonego buraka możesz sama zrobić w domu. Znajdziesz mój przepis tutaj >> 

Dodatkowo będzie Ci potrzebna domowa konfitura z fig. Jest genialna! Przepis >> 

www.kuchniabeztabu.pl

Składniki (1 szt.):

  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
  • 1 łyżeczka kozi ser śmietanowy 
  • 1 łyżeczka konfitury z fig
  • 3 plasterki kiszonego buraka
  • 1 mała garść świeżej rukoli, szpinaku lub roszponki
  • szczypta sezamu/czarnuszki (do udekorowania)

Sposób przygotowania:

  1. Chleb żytni smarujemy w pierwszej kolejności kozim serem śmietanowym.
  2. Następnie nakładamy konfiturę z fig.
  3. Dekorujemy rukolą, szpinakiem lub roszponką. Co lubisz – do wyboru 🙂
  4. Nakładamy kiszonego buraka pokrojonego w plastry.
  5. Posypujemy sezamem / czarnuszką.
www.kuchniabeztabu.pl

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *