Klasyczna pizza z kozim serem, buratta i czerwona cebula

Klasyka zawsze w modzie. 
To ulubione połączenie mojej rodziny.

Składniki

Przepis na lekki spód owsiany bezglutenowy >>
Przepis na klasyczny spód bezglutenowy >>

  • Kilka plasterków czerwonej cebuli 
  • Kawałek dobrej jakości koziego twardego sera 
  • Kawałek parmezanu 
  • Ser buratta  
  • 2 garście rukoli 
  • 3 dojarzale pomidory albo 2 garście pomidorków koktajlowych 
  • Garść świeżej bazyli 
  • Opcjonalnie pesto z jarmużu

Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy swój ulubiony spód do pizzy, bardzo polecam wypróbować ten owsiany, jest niesamowicie lekki 
2. Pomidory i świeżą bazylię umieszczamy w wysokim naczyniu a następnie blendujemy na gładki sos. 
3. Czerwoną cebulę siekamy na cienkie plasterki 
4. Parmezan i kozi ser trzemy na tarce 
5. Na delikatnie rozwałkowany spód pizzy umieszczamy sos pomidorowy, starte sery a następnie cebulę. 
6. Pieczemy w piekarniku (180C, termoobieg) ok.15min 
7. Dekorujemy rukolą i polewamy aromatyczną oliwą, buratta oraz  można też wykorzystać domowe pesto (np. z jarmużu)

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *