Klasyka zawsze w modzie.
To ulubione połączenie mojej rodziny.

Składniki
Przepis na lekki spód owsiany bezglutenowy >>
Przepis na klasyczny spód bezglutenowy >>
- Kilka plasterków czerwonej cebuli
- Kawałek dobrej jakości koziego twardego sera
- Kawałek parmezanu
- Ser buratta
- 2 garście rukoli
- 3 dojarzale pomidory albo 2 garście pomidorków koktajlowych
- Garść świeżej bazyli
- Opcjonalnie pesto z jarmużu
Sposób przygotowania
1. Przygotowujemy swój ulubiony spód do pizzy, bardzo polecam wypróbować ten owsiany, jest niesamowicie lekki
2. Pomidory i świeżą bazylię umieszczamy w wysokim naczyniu a następnie blendujemy na gładki sos.
3. Czerwoną cebulę siekamy na cienkie plasterki
4. Parmezan i kozi ser trzemy na tarce
5. Na delikatnie rozwałkowany spód pizzy umieszczamy sos pomidorowy, starte sery a następnie cebulę.
6. Pieczemy w piekarniku (180C, termoobieg) ok.15min
7. Dekorujemy rukolą i polewamy aromatyczną oliwą, buratta oraz można też wykorzystać domowe pesto (np. z jarmużu)