艢wietne mini placuszki z banana 馃檪 idealne na pierwsze b膮d藕 drugie 艣niadanie albo deser! Zasmakuj膮 ka偶demu dziecku jak i doros艂emu! Moja c贸reczka jest wielk膮 fank膮 wszelkich placuszk贸w i te jej kosmicznie smakuj膮 :)))
Sk艂adniki
- 2 dojrza艂e banany
- ciasto nale艣nikowe: 2 艂y偶ki m膮ki bezglutenowej uniwersalnej schar/ 3 艂y偶ki m膮ki pszennej, 4-6 艂y偶ek napoju ro艣linnego/mleko, 1 jajko albo flax egg, 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia (gf), 1 艂y偶eczka oleju ro艣linnego/p艂ynnego oleju kokosowego/roztopionego mas艂a; je偶eli chcesz uzyska膰 czekoladowe mini placuszki to daj膮 1 艂y偶k臋 naturalnego kakao do ciasta nale艣nikowego 馃檪
- dodatki: 艣wie偶e owoce, ewentualnie syrop daktylowy
Spos贸b przygotowania
- Sk艂adniki na ciasto nale艣nikowe 艂膮czymy i mieszamy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Ciasto musi by膰 do艣膰 g臋ste zatem stopniowo dodajemy nap贸j ro艣linny.
- Banana kroimy w 艣redniej grubo艣ci talarki.
- Ka偶dy plasterek banana moczymy w cie艣cie nale艣nikowym i sma偶ymy na rozgrzanej patelni na z艂oty kolor. Podajemy na ciep艂o ze 艣wie偶ymi owocami.
Znajd藕 mnie na:
(Visited 86 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz