Co zrobić z twardym chlebem bądź focaccią? Koniecznie mini tosty francuskie! Mogą być same cynamonowe a może z dodatkiem herbaty chai? Jedno jest pewne: nigdy nie wyrzucamy! Możecie zrobić duże tosty francuskie (przepis znajdziecie również na moim blogu)
Składniki
- 3-4 kromki twardego chleba/focacci
- 2 jajka
- 1/2 szklanki herbaty chai albo napoju roślinnego (mleka)
- 2 łyżki musu jabłkowego (opcjonalnie)
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru kokosowego albo trzcinowego
- masło ghee do smażenia
Sposób przygotowania
- Chleb kroimy w małe kwadraciki (najlepiej bez skóry).
- W głebokiej misce umieszczamy jajka, herbatę oraz mus. Mieszamy energicznie trzepaczką bądź widelcem do połączenia się składników
- Na talerzu mieszamy cukier z cynamonem
- Na patelni rozgrzewamy masło.
- Do miski wrzucamy pojedynczo chleb i obtaczamy go w masie jajecznej (najlepiej szczypcami). Następnie smażymy z każdej strony na złoty kolor. Wyciągamy i obtaczamy w cynamonie.
Znajdź mnie na:
(Visited 112 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz