
Najlepsze guacamole ever! Jestem od niego uzależniona 🙂 Chrupiące, zdrowe i przepyszne. Idealne do tostów, naleśników, kanapek bądź gofrów. Wegańskie, bez glutenu, bez laktozy.

Składniki
- 2 dojrzałe i miękkie awokado
- 1 mała czerwona cebula
- 5 – 6 pomidorków koktajlowych
- świeży sok z 1/2 limonki
- sól i pieprz do smaku
- garść świeżej kolendry
Sposób przygotowania
- Awokado przekrawamy na pół. Łyżką wydrążamy miękki środek. Widelcem zgniatamy miąższ.
- Cebulę kroimy na drobną kosteczkę.
- Pomidorki kroimy na 4 części.
- Wszystkie składniki (bez kolendry) łączymy, mieszamy i doprawiamy do smaku.
- Posypujemy świeżą kolendrą.
Aby guacamole miało świeży wygląd należy zostawić w paście pestkę z awokado 🙂