Bardzo szybki w przygotowaniu wegański i bezglutenowy podpłomyk. Tylko dwa składniki. Idealny zamiennik chleba. Podaj go z masłem, czosnkiem oraz natką pietruszki.
Składniki (4szt.)
- 160g uniwersalnej mąki bezglutenowej (Schar)*
- 150g jogurtu kokosowego
Sposób przygotowania
- Składniki łączymy w misce i ugniatamy kulkę.
- Dzielimy nożem na 4 części.
- Każdą część rozwałkowujemy, podsypując delikatnie całość mąką.
- Smażymy na suchej i rozgrzanej patelni (nie przygniatamy widelcem aby szybciej się przypiekł – zrobi się twardy)
- W małym garnku delikatnie rozgrzewamy masło – pędzelkiem rozprowadzamy na podpłomyki. Posypujemy solą, czosnkiem i natką pietruszki.
*Możesz użyć 200g mąki pszennej
Znajdź mnie na:
Składniki
- 160 g uniwersalnej mąki bezglutenowej (Schar)
- 150 g jogurtu kokosowego
Porcje:
Sposób przygotowania
- Składniki łączymy w misce i ugniatamy kulkę.
- Dzielimy nożem na 4 części.
- Każdą część rozwałkowujemy, podsypując delikatnie całość mąką.
- Smażymy na suchej i rozgrzanej patelni (nie przygniatamy widelcem aby szybciej się przypiekł - zrobi się twardy)
- W małym garnku delikatnie rozgrzewamy masło - pędzelkiem rozprowadzamy na podpłomyki. Posypujemy solą, czosnkiem i natką pietruszki.
(Visited 256 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz