Domowa pasta jajeczna z dodatkiem wega艅skiego majonezu. Jedna z moich ulubionych past 馃檪 Idealnie sprawdzi si臋 na kanapk臋 b膮d藕 do wytrawnego nale艣nika. Podaj j膮 na 艣niadanie w towarzystwie zielonej i 艣wie偶ej sa艂atki np. ze szpinaku! To moje ulubione 艣niadaniowe po艂膮czenie 馃檪
Sk艂adniki
- 3 jajka
- 1 艂y偶ka wega艅skiego majonezu (przepis na domow膮 wersj臋 >>) albo zwyk艂y
- 1 艂y偶eczka musztardy
- 1 艂y偶eczka tartego chrzanu (opcjonalnie)
- 3 艂y偶ki posiekanego szczypiorku
Spos贸b przygotowania
- Jajka gotujemy na twardo.
- Nast臋pnie dzielimy na p贸艂. 呕贸艂tko wrzucamy do osobnego naczynia. 呕贸艂tko zgniatamy widelcem.
- Do naczynia z 偶贸艂tkiem dodajemy majonez, tarty chrzan oraz musztard臋. Mieszamy.
- Bia艂ko jajka kroimy w kostk臋 i dodajemy do powsta艂ej masy.
- Dodajemy szczypiorek i mieszamy.
Dlaczego warto doda膰 wega艅ski majonez?
Przede wszystkim dlatego, 偶e w zwyk艂ym majonezie znajduj膮 si臋 jajka – zazwyczaj w proszku. Domowa wersja wega艅skiego majonezu >> nada si臋 idealnie do r贸偶nego rodzaju past.
Znajd藕 mnie na:
Sk艂adniki
- 3 szt jajek
- 1 艂y偶ka wega艅skiego majonezu (lub zwyk艂ego)
- 1 艂y偶eczka musztardy
- 1 艂y偶eczka tartego chrzanu (opcjonalnie)
- 3 艂y偶ki posiekanego szczypiorku
Porcje:
Spos贸b przygotowania
- Jajka gotujemy na twardo.
- Nast臋pnie dzielimy na p贸艂. 呕贸艂tko wrzucamy do osobnego naczynia. 呕贸艂tko zgniatamy widelcem.
- Do naczynia z 偶贸艂tkiem dodajemy majonez, tarty chrzan oraz musztard臋. Mieszamy. Przepis na domowy majonez znajdziesz na moim blogu .
- Bia艂ko jajka kroimy w kostk臋 i dodajemy do powsta艂ej masy.
- Dodajemy szczypiorek i mieszamy.
(Visited 36 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz