SOK „MOCNE KOŚCI” (v,gf,lf)

Przepełniony cennymi substancjami odżywczymi. Dostarcza głównych składników odżywczych [potrzebnych do budowy kości m.in.bor, magnez, wapń oraz inne minerały oraz witaminę K. Zawiera bardzo duże ilości w stosunku do wartości kalorycznych.

Składniki

  • 4 liście jarmużu (duże)
  • 1 pęczek natki pietruszki (mały)
  • 2 marchewki (średniej wielkości)
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona albo zielona papryka

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki moczymy w zimnej wodzie i 2 łyżkach sody. Płuczemy.
  2. Następnie należy wszystko wycisnąć w sokowirówce albo wyciskarce. Najlepiej wypić do 30min.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *