Sorbet z mango. Tylko 3 składniki! (v,gf,lf)

Najlepszy domowy sorbet z mango! Kremowy, orzeźwiający i delikatny deser dla całej rodziny. Sam w sobie bez cukru! Możesz podać go ze świeżym mango i syropem daktylowym – to wersja dla miłośników słodyczy! Jeżeli nie lubisz słodkich deserów do sorbetu dodaj 1 garść świeżej mięty i ciesz się orzeźwiającym smakiem! Mango i mięta są sobie pisane! Ideał 🙂

Składniki

  • 2 świeże dojrzałe mango średniej wielkości (ok.300g samego miąższu) – możesz użyć mrożonego mango
  • 80-100ml mleczka kokosowego (min.70% miąższu z kokosa)
  • świeży sok z 1/2 cytryny albo limonki
  • do podania: kawałki świeżego mango i syrop daktylowy

Jeżeli chcesz uzyskać orzeźwiający smak dodaj do masy 1 garść świeżej mięty i zblenduj! Mango i mięta są sobie pisane! 🙂

Składniki

Źródło: motywacjanonstop.pl
  1. Mango obieramy według powyższego wzoru
  2. Miąższ możemy wyciągamy również łyżką 😉
  3. Przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie kawałki mango. Mrozimy min.4-5h.
  4. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na kremowy, gładki sorbet.
  5. Podajemy z dodatkiem świeżego mango i syropu daktylowego 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *