Najlepszy domowy sorbet z mango! Kremowy, orzeźwiający i delikatny deser dla całej rodziny. Sam w sobie bez cukru! Możesz podać go ze świeżym mango i syropem daktylowym – to wersja dla miłośników słodyczy! Jeżeli nie lubisz słodkich deserów do sorbetu dodaj 1 garść świeżej mięty i ciesz się orzeźwiającym smakiem! Mango i mięta są sobie pisane! Ideał 🙂
Składniki
- 2 świeże dojrzałe mango średniej wielkości (ok.300g samego miąższu) – możesz użyć mrożonego mango
- 80-100ml mleczka kokosowego (min.70% miąższu z kokosa)
- świeży sok z 1/2 cytryny albo limonki
- do podania: kawałki świeżego mango i syrop daktylowy
Jeżeli chcesz uzyskać orzeźwiający smak dodaj do masy 1 garść świeżej mięty i zblenduj! Mango i mięta są sobie pisane! 🙂
Składniki
- Mango obieramy według powyższego wzoru
- Miąższ możemy wyciągamy również łyżką 😉
- Przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie kawałki mango. Mrozimy min.4-5h.
- Następnie wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na kremowy, gładki sorbet.
- Podajemy z dodatkiem świeżego mango i syropu daktylowego 🙂
Znajdź mnie na:
(Visited 59 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz