Szybka zupa miso z tofu (v,gf,lf)

Szybka zupa którą przygotowuje się dosłownie w 10min. Zamiast tofu można dodać ulubioną kaszę, makaron czy rośliny strączkowe, zawsze można do tofu dorzucić dodatkowo inne składniki.

Składniki

  • 3-4 łyżki jasnej pasty miso (najlepiej bezglutenowej z brązowego ryżu)
  • 2-3 litry wywaru warzywnego bądź wody
  • 1 kostka naturalnego tofu (bio)
  • 1 listek nori (opcjonalnie)
  • kolendra, listek nori pokrojony w paski, czarny sezam – do podania

Sposób przygotowania

  1. Wywar, pastę miso i jeżeli używasz listek nori (w całości albo nożyczkami pokrojony w paski) umieszczamy w garnku. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczenia pasty.
  2. Tofu kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru.
  3. Podajemy na ciepło ze świeżą kolendrą.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *