Szybka zupa którą przygotowuje się dosłownie w 10min. Zamiast tofu można dodać ulubioną kaszę, makaron czy rośliny strączkowe, zawsze można do tofu dorzucić dodatkowo inne składniki.
Składniki
- 3-4 łyżki jasnej pasty miso (najlepiej bezglutenowej z brązowego ryżu)
- 2-3 litry wywaru warzywnego bądź wody
- 1 kostka naturalnego tofu (bio)
- 1 listek nori (opcjonalnie)
- kolendra, listek nori pokrojony w paski, czarny sezam – do podania
Sposób przygotowania
- Wywar, pastę miso i jeżeli używasz listek nori (w całości albo nożyczkami pokrojony w paski) umieszczamy w garnku. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczenia pasty.
- Tofu kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru.
- Podajemy na ciepło ze świeżą kolendrą.
Znajdź mnie na:
(Visited 125 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz