Tiramisu borówkowe

Przepyszne, proste i bogate w smaku tiramisu borówkowe. Możecie wymienić owoce jeżeli nie pasuje Wam borówka 😉 
Delikatny deser dla dzieci 🙂

Składniki

  • Biszkopty bezglutenowe z mojego przepisu >>
  • 500g serka mascaropne 
  • 5 łyżek jogurtu greckiego naturalnego 
  • 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 
  • 1/2 dżemu borówkowego bez cukru, dobrej jakości – polecam francuską firmę Desitination bądź możecie sami go zrobić (wystarczy wymienić porzeczkę na borówki : przepis na słodki dżem z porzeczki >>
  • Miód albo syrop z agawy do smaku  
  • 1/2 szklanki napoju roślinnego (do moczenia biszkoptów)

Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy wysokie naczynie o wymiarach ok.20×20 
2. Serek mascarpone, jogurt, sproszkowana wanilia i miód umieszczamy w misce bądź thermomixie (wraz z motylkiem) mieszamy do połączenia. Masa musi mieć konsystencje jogurtu greckiego. 
3. Upieczone i ostudzone biszkopty moczymy w napoju roślinnym a następnie przekładamy do naczynia, wykładamy cały spód 
4. Kolejną warstwa to dżem, nakładamy i rozsmarowujemy
5. Następnie nakładamy waniliową warstwę, kolejno moczymy biszkopty w napoju, nakładamy na masę, i znowu dżem oraz masa waniliowa. 
6. Dekorujemy borówkami i pozostawiamy deser w lodówce na min.4h

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *