Przepyszne, proste i bogate w smaku tiramisu borówkowe. Możecie wymienić owoce jeżeli nie pasuje Wam borówka 😉
Delikatny deser dla dzieci 🙂

Składniki
- Biszkopty bezglutenowe z mojego przepisu >>
- 500g serka mascaropne
- 5 łyżek jogurtu greckiego naturalnego
- 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii
- 1/2 dżemu borówkowego bez cukru, dobrej jakości – polecam francuską firmę Desitination bądź możecie sami go zrobić (wystarczy wymienić porzeczkę na borówki : przepis na słodki dżem z porzeczki >>)
- Miód albo syrop z agawy do smaku
- 1/2 szklanki napoju roślinnego (do moczenia biszkoptów)
Sposób przygotowania
1. Przygotowujemy wysokie naczynie o wymiarach ok.20×20
2. Serek mascarpone, jogurt, sproszkowana wanilia i miód umieszczamy w misce bądź thermomixie (wraz z motylkiem) mieszamy do połączenia. Masa musi mieć konsystencje jogurtu greckiego.
3. Upieczone i ostudzone biszkopty moczymy w napoju roślinnym a następnie przekładamy do naczynia, wykładamy cały spód
4. Kolejną warstwa to dżem, nakładamy i rozsmarowujemy
5. Następnie nakładamy waniliową warstwę, kolejno moczymy biszkopty w napoju, nakładamy na masę, i znowu dżem oraz masa waniliowa.
6. Dekorujemy borówkami i pozostawiamy deser w lodówce na min.4h