Tost z pastą bezjajeczną (v)

Idealne śniadanie bez jajek! 🙂 Moja propozycja na idealny chrupki tost z pastą bezjajeczną, z awokado i z pomidorem. Do tego dodaj zieloną sałatkę i voila!

Składniki (na 1 tost)

  • 1/3 awokado
  • 1 mały pomidor malinowy albo czekoladowy
  • 3 łyżeczki pasty bezjajecznej (przepis >>)
  • 1 garść rukoli
  • 1 kromka chleba np. żytniego albo bułka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Nagrzewamy piekarnik 180C (termoobieg).
  2. Przygotowujemy pastę bezjajeczną z przepisu >>
  3. Chleb skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok.3 min (tak aby był lekko chrupki). Możesz też to zrobić na suchej patelni.
  4. Awokado rozgniatamy widelcem.
  5. Rukolę dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym.
  6. Na ciepły i chrupki tost kładziemy awokado, pomidor a następnie pastę bezjajeczną oraz rukolę. Podajemy na ciepło.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *