Idealne śniadanie bez jajek! 🙂 Moja propozycja na idealny chrupki tost z pastą bezjajeczną, z awokado i z pomidorem. Do tego dodaj zieloną sałatkę i voila!
Składniki (na 1 tost)
- 1/3 awokado
- 1 mały pomidor malinowy albo czekoladowy
- 3 łyżeczki pasty bezjajecznej (przepis >>)
- 1 garść rukoli
- 1 kromka chleba np. żytniego albo bułka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- Nagrzewamy piekarnik 180C (termoobieg).
- Przygotowujemy pastę bezjajeczną z przepisu >>
- Chleb skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok.3 min (tak aby był lekko chrupki). Możesz też to zrobić na suchej patelni.
- Awokado rozgniatamy widelcem.
- Rukolę dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym.
- Na ciepły i chrupki tost kładziemy awokado, pomidor a następnie pastę bezjajeczną oraz rukolę. Podajemy na ciepło.