Wegańska domowa bita śmietana (v,gf)

Bardzo prosta w przygotowaniu: wegańska bita śmietana 🙂 Podaj ją z ulubionym deserem 🙂

My uwielbiamy z bezglutenowymi goframi >> ! 🙂

Składniki

  • 5 łyżek zimnej aqufaba (woda z ugotowanej cieciorki)
  • 1-2 łyżki domowego cukru pudru np. z ksylitolu
  • 1 łyżeczka startej świeżej skórki z cytryny
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce bądź kielichu Thermomixa.
  2. Ubijamy ok.4-8min. Do uzyskania puszystej konsystencji. Serwujemy 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *