Wysokobiałkowa tortilla z soczewicy (v,gf,lg)

Bezglutenowa i wegańska domowa tortilla wysokobiałkowa. Idealna dla wszystkich sportowców, osób aktywnych oraz osób którym brakuję białka w diecie! 🙂 Przepyszna dla całej rodziny w tym dzieci.

Składniki (ok.6szt)

  • 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania

  1. Soczewice przepłukujemy pod bieżącą wodą a następnie zalewamy wodą. Pozostawiamy na min.3h.
  2. Następnie po tym czasie całość wlewamy do blendera o wysokiej mocy i blendujemy do momentu uzyskania gładkiej masy.
  3. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju/oliwy z oliwek wykładamy łyżką cienką warstwę masy i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *