Szybka, pyszna i pożywna! Jaglanka z domowym masłem orzechowym oraz bananem to świetny poranny zastrzyk energii. Wegańska, bez glutenu i bez laktozy.
Składniki (1 porcja)
- 2-3 łyżki suchej kaszy jaglanej
- ok.1 szklanki napoju roślinnego
- 1 łyżka domowego masła orzechowego
- 1 dojrzały banan
- dodatkowo 1 owoc do dekoracji (w zimie polecam mrożone)
Domowe masło orzechowe z orzeszków ziemnych >>
Domowe masło orzechowe z nerkowca >>
Sposób przygotowania
- Kasze jaglaną dokładnie wypłukać do uzyskania klarownej wody.
- Zalewamy napojem roślinnym (tak aby napój był 1cm powyżej kaszy) i gotujemy ok.5min.
- W międzyczasie obieramy banana i widelcem rozgniatamy.
- Po ugotowaniu kaszy dodajemy masło orzechowe i rozgnieciony banan.
- Dekorujemy owocem.
Znajdź mnie na:
Składniki
- 2-3 łyżki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka napoju roślinnego
- 1 łyżka domowego masła orzechowego
- 1 szt dojrzałego banana
Porcje: osoba
Sposób przygotowania
- Kasze jaglaną dokładnie wypłukać do uzyskania klarownej wody.
- Zalewamy napojem roślinnym (tak aby napój był 1cm powyżej kaszy) i gotujemy ok.5min.
- W międzyczasie obieramy banana i widelcem rozgniatamy.
- Po ugotowaniu kaszy dodajemy masło orzechowe i rozgnieciony banan.
- Dekorujemy owocem. (W zimie polecam mrożone)
(Visited 315 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz