Zielony smoothie bowl tzw. „shrekowy” 馃槈 na bazie szpinaku, awokado oraz banana. Szczerze to m贸j ulubiony smoothie bowl ze wszystkich! Danie jest dobrym pomys艂em na pierwsze b膮d藕 drugie 艣niadanie! Pami臋taj aby owoce najlepiej spo偶ywa膰 do godz. 16.00 馃檪 Polecam tak膮 zdrow膮 form臋 艣niadania 馃檪
Sk艂adniki (2 porcje)
- Dwie gar艣ci 艣wie偶ego szpinaku
- 1 dojrza艂y banan
- 陆 awokado
- 3-5 艂y偶ek p艂atk贸w jaglanych/owsianych albo ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 艂y偶ka siemi臋 lnianego (albo nasion chia bio)
- Ok.160-200ml jogurtu kokosowego (albo naturalnego)
- Do dekoracji: kiwi, 陆 banana, 1 艂y偶eczka siemi臋 lnianego, 1 gar艣膰 ulubionych orzech贸w (na 1 porcj臋)
Spos贸b przygotowania
- Szpinak moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem 2-3 艂y偶eczek przez 5min. (dlaczego? przeczytaj >> )
- Banan i awokado obieramy.
- Na suchej patelni blanszujemy orzechy na z艂ocisty kolor.
- Wszystkie sk艂adniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Stopniowo dodajemy jogurt aby uzyska膰 ulubion膮 konsystencj臋.
- Rozlewamy do misek i dekorujemy.
- Z艂ota zasada ka偶dego SMOOTHIE BOWL鈥檃: dekorujemy go zawsze tym z czego zosta艂 przygotowany. 馃檪
Znajd藕 mnie na:
Sk艂adniki
- 2 gar艣ci 艣wie偶ego szpinaku
- 1 szt dojrza艂ego banana
- 1/2 szt awokado
- 3-5 艂y偶ek p艂atk贸w jaglanych/owsianych (lub ugotowana kasza jaglana)
- 1 艂y偶ka siemi臋 lnianego (lub nasion chia bio)
- 160-200 ml jogurtu kokosowego (lub naturalnego)
- 1/2 szt banana
- 1 gar艣膰 ulubionych orzech贸w
Porcje: osoby
Spos贸b przygotowania
- Szpinak moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem 2-3 艂y偶eczek sody przez 5min.
- Banan i awokado obieramy.
- Na suchej patelni blanszujemy orzechy na z艂ocisty kolor.
- Wszystkie sk艂adniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Stopniowo dodajemy jogurt aby uzyska膰 ulubion膮 konsystencj臋.
- Rozlewamy do misek i dekorujemy.
- Z艂ota zasada ka偶dego SMOOTHIE BOWL鈥檃: dekorujemy go zawsze tym z czego zosta艂 przygotowany. 馃檪
(Visited 227 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz