Czy da się upiec pizzę bez drożdży, tak aby była mięciutka? Da się! W dodatku jest bezglutenowy i wegański! Oto przed Wami spód do pizzy składający się wyłącznie z dwóch składników! Niektórzy pewnie okrzykną to jako placek niż pizzę ale tak czy inaczej jest mega pyszny i bardzo podobny do normalnej pizzy. Także to świetna alternatywa dla wszystkich osób nie tolerujących drożdży… voile!
Składniki
- 1 szklanka jogurtu kokosowego (bez dodatków, 1 szklanka = 250ml) albo zwykłego jogurtu naturalnego
- 1 i 3/4 szklanki uniwersalnej mąki bezglutenowej schar (może być pszenna – 2 szklanki)
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy dłońmi ciasto.
- Rozwałkowujemy przy pomocy dwóch papierów do pieczenia.
- Na wierzch nakładamy ulubione składniki i pieczemy na dolnej półce ok.20min (180C termoobieg).
Znajdź mnie na:
(Visited 67 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz