Spód do pizzy bez drożdży. Tylko 2 składniki! (v,gf,lf)

Czy da się upiec pizzę bez drożdży, tak aby była mięciutka? Da się! W dodatku jest bezglutenowy i wegański! Oto przed Wami spód do pizzy składający się wyłącznie z dwóch składników! Niektórzy pewnie okrzykną to jako placek niż pizzę ale tak czy inaczej jest mega pyszny i bardzo podobny do normalnej pizzy. Także to świetna alternatywa dla wszystkich osób nie tolerujących drożdży… voile!

Składniki

  • 1 szklanka jogurtu kokosowego (bez dodatków, 1 szklanka = 250ml) albo zwykłego jogurtu naturalnego
  • 1 i 3/4 szklanki uniwersalnej mąki bezglutenowej schar (może być pszenna – 2 szklanki)
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy dłońmi ciasto.
  2. Rozwałkowujemy przy pomocy dwóch papierów do pieczenia.
  3. Na wierzch nakładamy ulubione składniki i pieczemy na dolnej półce ok.20min (180C termoobieg).

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *