Bezglutenowy makaron z pesto i parmezanem (gf,sf)

„Ale Ci to wyszło genialne” – usłyszałam od męża! A muszę przyznać, że On jest bardzo obiektywny i nie słodzi mi za często 🙂 zatem przepis poniżej i dla Was. Zaskoczcie całą rodzinę! Zasmakuję również małym dzieciom.

Składniki

  • bezglutenowy makaron według własnych preferencji
  • totalnie zielone pesto – przepis >>
  • 1 garść natki pietruszki
  • 2 łyżki tartego parmezanu (może być wegański)
  • 1 szklanka mrożonego groszku (można dorzucić dodatkowo) bądź pomidorków koktajlowych (opcjonalnie, mogą być pieczone z tego przepisu >>)

Sposób przygotowania

  1. Przygotowujemy pesto z mojego przepisu >>
  2. Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Uważamy aby nie rozgotować.
  3. Siekamy drobno natkę pietruszki.
  4. Jeżeli dodajesz groszek to należy go zalać ciepłą wodą i pozostawić aż zmięknie. Odcedzić.
  5. Odcedzamy makaron i pozostawiamy w garnku. Dodajemy 4-5 łyżek pesto (bądź więcej w zależności od ilości makaronu) i delikatnie mieszamy.
  6. Przekładamy na talerze, posypujemy natką pietruszki i parmezanem. Jeżeli używasz grosze bądź pieczone/świeże pomidorki to dekorujemy nimi danie.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *