„Ale Ci to wyszło genialne” – usłyszałam od męża! A muszę przyznać, że On jest bardzo obiektywny i nie słodzi mi za często 🙂 zatem przepis poniżej i dla Was. Zaskoczcie całą rodzinę! Zasmakuję również małym dzieciom.
Składniki
- bezglutenowy makaron według własnych preferencji
- totalnie zielone pesto – przepis >>
- 1 garść natki pietruszki
- 2 łyżki tartego parmezanu (może być wegański)
- 1 szklanka mrożonego groszku (można dorzucić dodatkowo) bądź pomidorków koktajlowych (opcjonalnie, mogą być pieczone z tego przepisu >>)
Sposób przygotowania
- Przygotowujemy pesto z mojego przepisu >>
- Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Uważamy aby nie rozgotować.
- Siekamy drobno natkę pietruszki.
- Jeżeli dodajesz groszek to należy go zalać ciepłą wodą i pozostawić aż zmięknie. Odcedzić.
- Odcedzamy makaron i pozostawiamy w garnku. Dodajemy 4-5 łyżek pesto (bądź więcej w zależności od ilości makaronu) i delikatnie mieszamy.
- Przekładamy na talerze, posypujemy natką pietruszki i parmezanem. Jeżeli używasz grosze bądź pieczone/świeże pomidorki to dekorujemy nimi danie.
Znajdź mnie na:
(Visited 80 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz