Ekspresowy makaron w przygotowaniu. Dodatki dobierz wedle uznania.
Składniki
- ulubiony makaron bezglutenowy (albo inny)
- 3 łyżki mascarpone (może być bez laktozy bądź wegańskie)
- 2 garści pomidorków koktajlowych
- 2 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki do posypania
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
- Czosnek obieramy i kroimy w plasterki albo przeciskamy przez praskę.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, delikatnie podsmażamy.
- Dodajemy ugotowany ciepły makaron (zostawiamy 4-5 łyżek wody z makaronu), mascarpone i pomidorki przekrojone przez pół. Mieszamy aż rozpuści się mascarpone. W razie potrzeby podlać wodą z ugotowanego makaronu.
- Posypujemy natką, doprawiamy do smaku.
Znajdź mnie na:
(Visited 53 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz