Expresowy bezglutenowy makaron z mascarpone i pomidorkami (gf)

Ekspresowy makaron w przygotowaniu. Dodatki dobierz wedle uznania.

Składniki

  • ulubiony makaron bezglutenowy (albo inny)
  • 3 łyżki mascarpone (może być bez laktozy bądź wegańskie)
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do posypania
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  2. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki albo przeciskamy przez praskę.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, delikatnie podsmażamy.
  4. Dodajemy ugotowany ciepły makaron (zostawiamy 4-5 łyżek wody z makaronu), mascarpone i pomidorki przekrojone przez pół. Mieszamy aż rozpuści się mascarpone. W razie potrzeby podlać wodą z ugotowanego makaronu.
  5. Posypujemy natką, doprawiamy do smaku.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *