Idealne placuszki na śniadanie dla całej rodziny! 🙂
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 kostka tofu naturalnego (ok.180g)
- 100g mąki uniwersalnej bezglutenowej
- 100ml napoju roślinnego
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
- czekoladowy krem: 2 dojrzałe awokado, 2 łyżeczki naturalnego kakao, 2 łyżki syropu daktylowego
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze stacjonarnym bądź Thermomix i blindujemy na gładką masę.
- Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy placuszki do zarumienia.
- Składniki na czekoladowy krem umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej masy.
- Placuszki podajemy z ulubionymi owocami/dodatkami.
Znajdź mnie na:
(Visited 33 times, 1 visits today)
Dodaj komentarz