Placuszki z tofu i banana plus zdrowy czekoladowy krem(v,gf,lf)

Idealne placuszki na śniadanie dla całej rodziny! 🙂

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 kostka tofu naturalnego (ok.180g)
  • 100g mąki uniwersalnej bezglutenowej
  • 100ml napoju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
  • czekoladowy krem: 2 dojrzałe awokado, 2 łyżeczki naturalnego kakao, 2 łyżki syropu daktylowego

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze stacjonarnym bądź Thermomix i blindujemy na gładką masę.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy placuszki do zarumienia.
  3. Składniki na czekoladowy krem umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej masy.
  4. Placuszki podajemy z ulubionymi owocami/dodatkami.

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *