Makaron z domowym pesto

Pyszny makaron z domowym pesto z jarmużu. Jest banalnie prosty więc zrób go sam w domu a zachwycisz swoich domowników albo przyjaciół! 🙂 Zdrowa propozycja na obiad albo kolację.

Składniki  (1 osoba): 

Sposób przygotowania: 

  1. Dokładnie myjemy pomidorki i moczymy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki sody. Kroimy na pół. 
  2. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pilnujemy aby nie przegotować. Wylewamy gorącą wodę i dodajemy do ciepłego makaronu 1 łyżkę oliwy. Mieszamy. 
  3. Dodajemy domowe pesto z jarmużu. 
  4. Przekładamy gotowy makaron z pesto na talerz i dodajemy pomidorki oraz posypujemy serem fetą. 

*możesz wymienić na pełnoziarnisty albo pszenny bio. Ilość makaronu zależy od Twojego zapotrzebowania. 🙂

Cześć, Jestem Kasia

Pasjonatka zdrowego odżywiania, podróży i holistycznego podejścia do życia. Mama najpiękniejszego kwiatuszka.
Certyfikowany specjalista ds. dietetyki (SGGW). Nie jem mięsa. Nie zamierzam Ciebie przekonywać do rezygnacji z ulubionych potraw ale pomogę Ci odkryć „zdrową kreatywność” w kuchni. Jak jeść BEZ TABU żeby być zdrowym.
Tagi:
Udostępnij:

Social Media

Potrzebujesz więcej przepisów?

Prawie 10k subskrybentów

Możesz zrezygnować kiedy chcesz.

Zobacz także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *